Jönnek a Yongnuo objektívek

Most már biztos, várhatóan elözönlik a piacot az olcsó Yongnuo objektívek Canon bajonettel.

Az utóbbi időszakban már felkerültek a Yongnuo weboldalára a tavasszal még plakáton létező, a Photokinán pedig csak prototípusként bemutatott objektívek. A Canon 50/1.4 és a Canon 50/1.8 szinte tökéletes koppintásának leírása és fotója már egy ideje elérhető a weboldalukon, majd a napokban megjelent ez:

Vagyis az 50/1.8 már kapható, rendelhető az eBayen, mégpedig nevetséges 57 dolláros áron. Ez akárhogy is számolom, mire Magyarországra érne alles zusammen nem fog húszezer forintnál többe kerülni, ami azért durva, hiszen a Canon ugyanilyen obija 32ezer forint újonnan! Hogy az 50/1.4 mennyi lesz, nem tudni, ott a Canon változat kb 100ezer Forint.

Az első 50/1.8 már úton van Magyarországra, ha sikerül kipróbálni, szót fogunk ejteni róla. Nagyon kíváncsi vagyok milyen lesz, ha optikailag is megegyezik a Canonnal, akkor cudar világnak nézünk elébe, mert a prototípusok között ott volt még a régi Canon 35/2-vel megegyező obi is ősszel, és bizonyára a kínaiak itt nem állnak meg.

Szerző: Korecz Márk

Reklámfotózásban és vállalati fotózásban foglalkoztatott alkalmazott fotográfus, a FotóSarok Blog, továbbá az egyetlen stúdióvilágítással foglalkozó, hazai blog alapító szerzője.

Oszd meg ezt a posztot