Olcsó lesz a Canon 50/1.8 STM

Ma bejelentették az új obit hivatalosan is, az árát is tudjuk, nem lesz sokkal drágább, mint az elődje!

Ma hivatalosan bemutatta a Canon az új 50-es fixobjektívét, a Canon EF 50mm f/1.8 STM-et, melyről korábban már olvashattatok itt a blogon. Ami új infó, hogy 7db lekerekített rekeszlamellát kap, tehát a háttérelmosása szebb lesz, mint a régi 1.8-asé, a legszűkebb rekesz f/22. Ezen kívül Super Spectra lencsebevonattal látták el és ugye a stepping motorral, mely csendesebb és pontosabb, mint a korábbi DC mikromotor. Minimális fókusztávolsága 35cm, ami szintén előrelépés a korábbi verzióhoz képest. A Canon képminőség és kontraszt javulást is ígér a korábbi modellhez képest.

A lényeg az ára, ami itt sokmindenkit érdekel: 130 dollár lesz az USA-ban, ami jelen állás szerint itthon 130 x 275 x 1.27 = kb 45.000 Ft bruttó lesz. A korábbi modell 33-35ezer Forint környékén mozgott, így igenjó vételnek ígérkezik az új 50-es is, hiszen az építési minősége jobb lesz, a fókuszmotorja jobb lesz, a képminősége jobb lesz és csak alig lesz drágább.

Mint már írtam korábban, az új 50-es is használható lesz fullframe szenzoros és APS-C szenzoros gépvázakon egyaránt, tehát minden típusú Canon DSLR-re felcsattintható.

EF-50mm-f1.8-STM_Slant_without_cap

Szerző: Korecz Márk

Reklámfotózásban és vállalati fotózásban foglalkoztatott alkalmazott fotográfus, a FotóSarok Blog, továbbá az egyetlen stúdióvilágítással foglalkozó, hazai blog alapító szerzője.

Oszd meg ezt a posztot
  • baggio

    Nem ehhez tartozik de latom forgalmaztok Jupio akksikat. Tapasztalat róla? Te hasznalsz a 6d hez vagy csak eredeti akksikat. A valaszt irhatod a stock kocsmaba is. Koszi

  • Oroszvári Péter

    Ez engem is érdekelne (Jupio akksikról tapasztalat) :)

  • Lehoczky Alfréd

    Nem ide tartozik, de az asszony új frizurájáról mi a véleményed? :-)
    Különben az objektívnek nagyon megörültem. Nekem egy egyes van. Az AF motorja M-el egy rémálom, de optikailag nem annyira rossz (na jó, egy kicsit le kell rekeszelni). Ha most kijön egy korszerű ötvenes olcsón, akkor hallelúúúúja.