Újabb Nikon-Samsung hírek

Cáfolják, de ez még nem jelent semmit. És fullframe MILC is van a láthatáron.

Tegnap már megírtuk itt is, hogy a Nikon állítólag felvásárolta a Samsung NX technológiát, és egy komoly fullframe mirrorless gépet szándékozik jövőre kiadni.

A hír futótűzként terjedt a neten, így a Samsung hivatalos választ adott rá. Azt mondják, hogy ez a hír biza’ nem igaz (mármint hogy felvásárolták volna az NX-et). Ez akár igaz is lehet, de azt se feledjük, hogy pár hónapja a Samsung ugyanígy tagadta, hogy leépítenék a fotográfiai üzletágukat, majd később mégis kivonultak több országból Európában.

A Samu egyébként csak azt tagadja, hogy megvásárolták volna az NX technológiát, ettől azonban még az is lehet, hogy komoly kooperáció lesz a Nikonnal és utóbbi Samsung szenzort és technológiát fog használni a fullframe MILCben, de emellett a Samsung is fejlesztheti a sajátját (ld. Sony-Nikon kooperáció). Az is lehet, hogy Európában a gép Nikonként, Nikon külsővel és Samsung belsővel fog megjelenni, Ázsiában pedig Samsungként. Sokminden lehet. Egy dolog viszont elég biztosnak tűnik és több forrás is jelezte, mégpedig az, hogy a Samsung sorozatgyártásra érett formába hozott egy fullframe MILC gépet (Samsung NX2?) és várhatóan a januári CES kiállításon bejelentik.

Szerző: Korecz Márk

Reklámfotózásban és vállalati fotózásban foglalkoztatott alkalmazott fotográfus, a FotóSarok Blog, továbbá az egyetlen stúdióvilágítással foglalkozó, hazai blog alapító szerzője.

Oszd meg ezt a posztot