Kapszkodj: Wacom Cintiq Pro 32″…újratervezés!

A Wacom bejelentette, hogy tervezőasztalon van a 24″-es és a 32″-es kijelzőjű Pro rajztáblájuk.

Szóval termék még nincs, csak beharangozó, várhatóan 2018-ban dobják piacra a Wacom Cintiq Pro 24″ és 32″ modelleket. Igen jól olvastad, 32 inch, ami ráadásul komoly színtérrel és 4K felbontással jön majd. Érintőkijelzős lesz és természetesen tollal tudunk rajta rajzolni. Ugyanez elérhető lesz 24 collos méretben is. Csak hogy érzékeltessem az arányokat, ekkora a mostani 27 collos standard Cintiq:

A jelenlegi Cintiq Pro vonal (13 és 16 collos modellekkel) így fest:

current-800x319

A méretösszehasonlítás pedig:

sizecomparison

Namármost vegyünk egy mély levegőt és képzeljük el, hogy egy szebb, jobb és gyorsabb Lightroomban a RAW feldolgozást a Loupedeckkel végezzük, a Photoshop retusáláshoz pedig magunk elé fektetjük a hatalmas kijelzőt, és úgy rajzolunk a fotóra. Ez így elég eszményi megoldás, nem? Ideje lassan újratervezni a fotós workflowt?

Mondjuk ezért nem kevés pénzt le kell szurkolni, a Cintiq Pro 32″ ára 3300 dollár lesz, a 24-es pedig 2000. Összehasonlításképpen a jelenlegi 27″ Cintiq itthon 550ezer Ft nettó, legalábbis a sima verzió, az érintőkijelzős 675e nettó. Ez viszont csak QHD felbontású, míg a Pro 4K lesz.

 

Szerző: Korecz Márk

Főként reklámfotózásban és esküvői fotózásban foglalkoztatott alkalmazott fotográfus, a FotóSarok Blog alapító szerzője, a FotóSarok Oktatóközpont "kreatív kisvakus világítás" oktatója.

Oszd meg ezt a posztot