Kapszkodj: Wacom Cintiq Pro 32″…újratervezés!

A Wacom bejelentette, hogy tervezőasztalon van a 24″-es és a 32″-es kijelzőjű Pro rajztáblájuk.

Szóval termék még nincs, csak beharangozó, várhatóan 2018-ban dobják piacra a Wacom Cintiq Pro 24″ és 32″ modelleket. Igen jól olvastad, 32 inch, ami ráadásul komoly színtérrel és 4K felbontással jön majd. Érintőkijelzős lesz és természetesen tollal tudunk rajta rajzolni. Ugyanez elérhető lesz 24 collos méretben is. Csak hogy érzékeltessem az arányokat, ekkora a mostani 27 collos standard Cintiq:

A jelenlegi Cintiq Pro vonal (13 és 16 collos modellekkel) így fest:

current-800x319

A méretösszehasonlítás pedig:

sizecomparison

Namármost vegyünk egy mély levegőt és képzeljük el, hogy egy szebb, jobb és gyorsabb Lightroomban a RAW feldolgozást a Loupedeckkel végezzük, a Photoshop retusáláshoz pedig magunk elé fektetjük a hatalmas kijelzőt, és úgy rajzolunk a fotóra. Ez így elég eszményi megoldás, nem? Ideje lassan újratervezni a fotós workflowt?

Mondjuk ezért nem kevés pénzt le kell szurkolni, a Cintiq Pro 32″ ára 3300 dollár lesz, a 24-es pedig 2000. Összehasonlításképpen a jelenlegi 27″ Cintiq itthon 550ezer Ft nettó, legalábbis a sima verzió, az érintőkijelzős 675e nettó. Ez viszont csak QHD felbontású, míg a Pro 4K lesz.

 

Szerző: Korecz Márk

Reklámfotózásban és vállalati fotózásban foglalkoztatott alkalmazott fotográfus, a FotóSarok Blog, továbbá az egyetlen stúdióvilágítással foglalkozó, hazai blog alapító szerzője.

Oszd meg ezt a posztot
  • JetFly

    C1-gyel már most is nagyon jólhasználhatók a wacom cuccok. Ez az új cucc talán inkább digital artistoknak, vagy grafikusoknak lehet jó. Amúgy, a 32″ kicsit soknak tűnik, nem biztos, kényelmes egy ekkora “vánsznon” dolgozni, a windows surface esetében is sokan ezt róják fel.

    • Valóban ez csak azoknak jó, akik tudnak rajzolni valamilyen szinten és nem csak csuklóból. C1-ban én nem használok rajztáblát tekintve hogy ott elég keveset kell rajzolni. Csúszkatologatáshoz meg jobbak a kontrollerek.

      • JetFly

        Igaz, csúszkatologatáshoz Tangent való:)
        Viszont, ha layerezni kell, méghozzá pontosan, nem csak úgy maszatolva (vagy pl. amikor a color editorban beállított spektrumból sem tudsz pontosan layert generálni), akkor azért egy jól használható pen-es, belenagyítós, nyomásérzékeny megoldás jól jön. Persze, nekem ez azért pálya, mert mindent C1-ben oldok meg, még a hdr-t is(a realisztikus fajtát), és elég sokat layerezek.