Canon: “A fókusz mostantól a mirrorless, és nem a DSLR”

Egy japán weboldalon a Canon néhány vezetőjét idézték, akik szerint a cég elkerülhetetlennek érzi a mirrorlessel való foglalkozást.

A Nikkei Asian Review nevű szaklap az alábbi cikket hozta le február végén:

A CANON ÁTHELYEZI A HANGSÚLYT AZ SLR-RŐL A MIRRORLESSRE

Egy későnjövő betolakodna, hogy résztvegyen a növekvő piacban

TOKYO — A Canon át fogja helyezni a fókuszt a mirrorless kamerákra, mely változásra az erősen növekvő piac sarkallja.

A cég vezető részesedést szerzett a tükörreflexes világpiacon, de vonakodott belépni a mirrorless területre attól félve, hogy az kannibalizálná az SLR eladásait.

Hétfőn a Canon azt nyilatkozta, hogy a következő hónapban bemutatnak egy belépőszintű mirrorless kamerát. A termék egy “stratégiai modell” lesz a mirrorless kamerák körében – ezt Masahiro Sakata, a Canon Marketing Japan elnöke mondta. (Gondolom az EOS M50-re gondolt -a szerk.)

A Canon azt reméli, hogy az új termék keresett lesz a családok körében, beleértve az anyukákat is, akik gyereküket szeretik fotózni.

A Canon, a mirrorless piac kései belépője, az első modellt 2012-ben dobta piacra EOS M márkanéven. A cég a hazai piac 23%-t birtokolta ezekkel a modellekkel 2017-ben, csak az Olympus tudta megelőzni, ezzel az új modellel pedig a top pozícióra törekednek.

Mivel a mirrorless fényképezőgépek egyre népszerűbbek, a rivális cégek – mint a Sony – pedig betörtek az SLR piacra, így a Canon úgy döntött, hogy

“muszáj lesz új termékeket aktívan kibocsájtani erre a növekvő piacra, még akkor is, ha némi kannibalizáció előfordulhat”

– mondta Sakata.

A cserélhető objektíves DSLR kamerák piaca Japánban 10.1%-ot esett a múlt évben, ezzel szemben a mirrorless kameráké 29.2%-ot nőtt, továbbá Hong Kongban, Taiwanon, és Szingapúrban a cserélhető objektíves piac felét teszik már ki.

A cég azon dolgozik, hogy “képes legyen reagálni a vásárlói igényekre bármely régióban, azáltal, hogy SLR és mirrorless kamerákat egyaránt kínáljon” – nyilatkozta Go Tokura, a Canon egyik felsővezetője. (…)

Sakata nem mondott sokat arról, hogy a Canon milyen lehetőségeket lát egy “high-end” mirrorless kamera bemutatására. “Megvizsgáljuk az időzítést, és megfontoljuk” – fogalmazott.”

 

 

Szerző: Korecz Márk

Reklámfotózásban és vállalati fotózásban foglalkoztatott alkalmazott fotográfus, a FotóSarok Blog, továbbá az egyetlen stúdióvilágítással foglalkozó, hazai blog alapító szerzője.

Oszd meg ezt a posztot
  • Ádám Molnár

    Ez megint csak egy mondat amivel arra biztatják a canon usereket, hogy legyenek még kicsit türelemmel. :D

  • sir

    megelőzta az eos-m az Olympust??? miről beszél???
    ez fordítási hiba, vagy be volt szívva a bácsi?

    • “A cég a hazai piac 23%-t birtokolta ezekkel a modellekkel 2017-ben, csak az Olympus tudta megelőzni, ezzel az új modellel pedig a top pozícióra törekednek.”
      Tehát az Olympus az első, az EOS M a második, de az M50-nel az a cél hogy elsők legyenek.
      És nem világszinten, hanem ez a Japán piacra vonatkozik ami teljesen más mint a világ többi része.

  • Jó reggelt Canon – ugyanezt írtam a cikk végére de végül kitöröltem, nem akartam bunkó lenni, elég ha csak néha vagyok az :D

    • Anulu

      Én be akartam linkelni Palik-tól egy “Jó reggelt kívánok, hát itt mi történt kéremszépen”-t de csak jó napot-al találtam :( :D

  • Laci

    Nem véletlen halogatják az átállást és minél tovább halogatják, annál nagyobb hátrányban lesznek..