A következő Zenit egy Pentax lesz?

A pletykagyár a piac legújabb szereplőjét, a Zenitet sem kíméli. Egyes infók szerint az oroszok egy DSLR-rel készülnek következő dobásként.

A legfrissebb pletykák szerint a Zenit – mely a Leicával közös együttműködésben készült Zenit M-mel debütált az idei Photokinán, ami egy kb 6 éves konstrukciójú Leica M Typ 240 áttervezett, olcsósított változata -, újabb fényképezőgépet tervez a jövőben bemutatni, ez pedig állítólag egy DSLR lesz, mégpedig a Ricoh-val együttműködésben. Ha ez igaznak bizonyul, és tartják magukat ahhoz, hogy egy régebbi konstrukciójú kamerát dobnak piacra, áttervezve, jóárasítva, akkor minden esély meg van rá, hogy a Pentax K-1 kamerát látjuk majd viszont orosz köntösben.

Nagyon nyomulnak egyébként a ruszkik, ugyanis már azt is tudni, hogy az általuk készített Zenitar objektívekből lesznek Canon és Nikon gépekhez való üvegek is, melyek 2019-ben debütálnak egy új fényképezőgép kíséretében. Talán ez a fényképezőgép lesz az átszabott Pentax. A gép nevét is tudni lehet már, Pentaxovics K-…na jó nem humorizálok :D

Zenit-camera-logo-2

Szerző: Korecz Márk

Reklámfotózásban és vállalati fotózásban foglalkoztatott alkalmazott fotográfus, a FotóSarok Blog, továbbá az egyetlen stúdióvilágítással foglalkozó, hazai blog alapító szerzője.

Oszd meg ezt a posztot