Sony FE: Sigma f/1.2 és Tamron ultranagylátó

A pletykák szerint a Sigma minden idők legnagyobb fényerejű autofókuszos FE-objektívjét szándékozik bemutatni hamarosan, továbbá nemsokára rendelhető lesz a Tamron 17-28mm f/2.8.

A Sonyalpharumors.com informátorai szerint jövő hónapban a Sigma bemutatja a 35mm f/1.2 fixobjektívét Sony FE bajonettel. Állítólag ez lesz az első, kifejezetten fullframe mirrorless kamerára tervezett optikájuk. Ez logikus, hiszen 35/1.2-jük eddig nem volt, tehát nincs is mit tessék-lássék módon átalakítani mirrorless-kompatibilisre. Sőt, a pletykák szerint idén további natív FE obik is érkezhetnek még a cégtől. Nekem az a megérzésem, hogy a megkülönböztethetőség miatt ez egy teljesen új Sigma-széria lesz, még az is lehet, hogy nem ART-nak fogják hívni, hanem kitalálnak valami teljesen új objektív-családot a natív mirrorless optikáknak (ld. pl. Tokina FíRIN). Én legalábbis biztosan így csinálnám. :D Egy dolog tuti, ha a 35/1.2 megjön, ez lesz minden idők legnagyobb fényerejű, autofókuszos objektíve az FE-bajonettes üvegek közt.

További hír még, hogy a korábban bemutatott, szintén Sonyra való Tamron 17-28mm f/2.8 objektív végre árat kap és rendelhetővé válik, még ezen a héten. Sokan várják már a meglehetősen jól sikerült és kedvező árú Tamron 28-75/2.8 objektív mellé.

tamronlensesfeat

Már csak egy dolgot nem tudok, valaki segítsen legyen szíves! Mi lett az utolsó tavaszi Samyanggal? Lemaradtam valamiről, vagy elfelejtették bejelenteni? Emlékeztetőül:

samyang-8-lenses-2019-spring-autofocus-mirrorless-canon-nikon-sony

Szerző: Korecz Márk

Reklámfotózásban és vállalati fotózásban foglalkoztatott alkalmazott fotográfus, a FotóSarok Blog, továbbá az egyetlen stúdióvilágítással foglalkozó, hazai blog alapító szerzője.

Oszd meg ezt a posztot
  • Anulu

    Szerintem az utsó Samy az Sony FF-re a 45mm 1.8 AF de nem mondom 100%-ra