CP+ Show: Február 9-12-ig

Nemsokára itt van Ázsia legnagyobb fotós expója a CP+. Lássuk mit várhatunk tőle…

Jövő hónap 9.-től 12.-ig kerül megrendezésre a várva várt CP+ Yokohamában, Japánban (majdnem azt írtam hogy a “japáni Yokohamában”…ha a “németországi Nürnberg” működik?…). Fotós szempontból ez talán nagyobb horderejű kiállítás, mint a CES volt januárban. És hogy mit várunk?

Először is cuki ázsiai hostess lánykákat…

…de ez a hölgy olvasóinkat talán kevésbé érdekli.

Várhatunk viszont a CP+ előtt pár nappal (konkrétan feburár 7-én) D800-at a Nikontól, amit nyilván a kiállításon résztvevők már meg is fogdozhatnak.

Várhatunk még kipróbálható, publikálható mintafotókra hajlamos Canon 1Dx-et (én ezt már a CES-től is vártam). Sokan arra apelláltak, hogy a CP+ra előrukkol a Canon az 5D Mark III-al is, de jelen állapot szerint úgy néz ki ez február végére, márciusra tehető csak (sosem szoktak együtt bejelenteni a Nikonnal). Viszont könnyen elképzelhető, hogy egy “24-70mm f/2.8 L II” típusú, nagyon várt objektívre még futja a tarsolyukból, bár az is lehet, hogy az 5DMkIII-al együtt jön az is.

Számítunk még arra, hogy a Ricoh tulajdonába került Pentax előrukkol az első tükörnélküli cserélhető objektíves MILF MILC (bocs, nem tudom megunni) gépével, aminek egyesek szerint K-01, mások szerint NC-1 lesz a neve, továbbá piacra dobnak egy 645D-re való, középformátumú, nagylátószögű objektívet is (25mm/F4).

Sorra jelennek meg az Olympus retro üdvöskéjéről a részletfotók, valószínűleg ők is lerántják a leplet az új tükörnélküli “Oh My Goodness” gépről a kiállításon, vagy közvetlenül előtte.

Egyelőre ennyit tudni, február 7-én a Nikonnal indul a móka! :)

Szerző: Korecz Márk

Reklámfotózásban és vállalati fotózásban foglalkoztatott alkalmazott fotográfus, a FotóSarok Blog, továbbá az egyetlen stúdióvilágítással foglalkozó, hazai blog alapító szerzője.

Oszd meg ezt a posztot