A Canon elismerte az 5DMkIII hibáját

A Canon hivatalos közleményt adott ki az USA-ban, melyben elismerte, hogy  fényszivárgási problémák vannak az 5D Mark III felső státuszkijelzőjénél, ami “extrém körülmények között” befolyásolja a fénymérést.

Mint arról már korábban itt a FotóSarok Blogon is beszámoltam, sötét környezetben a Canon 5D Mark III felső státusz-LCD-jének háttérvilágítása bezavar a fénymérésbe, illetve erős fényhatások is befolyásolhatják azt.  Arról is szó volt, hogy normál működés esetén nem tapasztalható a probléma, tényleg csak extrém körülmények között.

A Canon USA legutóbbi közleményében elismerte a problémát, és azt nyilatkozta, vizsgálják a ügyet, amint a végére jutnak, közleményt adnak ki a weboldalukon a megoldási lehetőségekről. A pletykák arról is szóltak, hogy az amcsi kereskedőktől visszatartják az 5DMk3 előrendeléseket firmware frissítésre hivatkozva. Ez a frissítés bizonyára a két problémás stabilizált nagytelével történő kompatibilitást oldja majd meg.

Ami a fényszivárgást illeti, ez a közlemény csak az USA-ban került nyilvánosságra, a Canon Europe egyelőre hallgat az ügyről.

További infó még, hogy az EOS 1DX piacra kerülési ideje hivatalosan június lett, a 24-70/2.8L II obié pedig július. Ami a zászlóshajót illeti, ugyan sikerül az Olimpia előtt piacra dobni, de sportfotós legyen a talpán, aki a világjátékokig megtanulja zsigerből használni a gépet.

Szerző: Korecz Márk

Reklámfotózásban és vállalati fotózásban foglalkoztatott alkalmazott fotográfus, a FotóSarok Blog, továbbá az egyetlen stúdióvilágítással foglalkozó, hazai blog alapító szerzője.

Oszd meg ezt a posztot