1 éves a FotóSarok Blog

Az a különös és véletlen helyzet állt elő, hogy a blog és szerkesztője szülinapja egy napra esik. A korkülönbség ugyan 30 év,  de így biztos nem fogom elfelejteni sohasem a FS Blog szülinapját.

2011. szeptember 6-án került ki a blognyitó poszt. Megígértem fűt-fát (Nektek is, meg a főnökömnek is :)), bár így visszagondolva azért talán sikerült betartani. Mint a jó kolléga, aki nem csak ígérget…

A FotóSarok Blog továbbra is jórészt non-profit módon működik, a fotós élet majd’ minden területéről igyekszem szót ejteni, ami érdekelhet kezdőt és haladót egyaránt. Ha valami magasabb szintű témába nyúlok, azt is igyekszem közérthetően, esetleg magyarázva megfogalmazni, ha mégsem sikerült, hát Google a barátunk, Wiki a barátnőnk ugye. Az esetek többségében igyekszem minden nap posztot kirakni, de mivel magam is fotósként dolgozom, ezért előfordul, hogy a retus-dömping miatt, illetve a sztrájkoló feleségre való tekintettel egy-egy nap kimarad. De legalább nem kell sokat visszaolvasnotok, ha pár napig nem jöttök. Optimizmus… Viszont e tény miatt, hogy magam is a szakmában tevékenykedem, talán egy picit más a blog, talán gyakorlatiasabb, személyesebb, mint más hasonló jellegű oldalak. Sokszor nem csak beszámolok egy új gépről vagy kiegészítőről, hanem szubjektív véleményt is formálok róla. De még az is előfordul, hogy tele van vele a fotós sajtó, én meg egy szót nem szólok róla, mert említésre méltónak sem tartom. Magyarul az objektivitás a szubjektivitással keveredik, de én nem bánom, objektív hírforrásnak ott a DPreview, azt úgyis mindenki olvassa.

Időközben történtek itt érdekes dolgok. Kitettem egy fotót elemzésre, majd váratlanul előkerült a készítője, Gálos Viktor, és elmondta, hogyan készült. Csöppet meglepődtem. Írtam a Modellonline balhéról, amit aztán Völgyi Attila is megemlített a blogján, onnan felkapta a média, és bekerült a híradóba és a legnagyobb hírportálokra. Ott ugyan Attilát emlegették úgy, mint aki elsőként írt róla, de nem csináltam belőle ügyet, nem ez a lényeg, hanem, hogy felhívtuk a figyelmet, és talán segítettünk is kicsit a hölgyeknek (megjegyzem azóta sincs változás, ha beírjátok a gugliba egy-egy modell nevét, az első oldalon sajnos tele lesz szexoldal találattal). A minap pedig kiderült, hogy a nagy tiszteletben álló Eifert Jánost is olvasóim közt üdvözölhetem, azóta púderezem a pírt az arcomon. :) Most hirtelen ennyi jut eszembe, nem készültem fel rendesen…ami egyébként itt néha bizony előfordul. Néha oltári baromságokat bírok írni, de mindig tanulok tőletek. Néha ti is oltári baromságot írtok, de így szeretek mindenkit. Tanulunk egymástól, és ez jó! :)

Végezetül lássuk, hol tartunk most. 12 hónap után elmondhatom, hogy havi átlag 7000 egyedi látogatás érkezik a blogra, ami engem is meglepett. Ez nem azt jelenti, hogy 7000 ember olvassa, mert van aki nyomja a melóhelyről, otthonról meg a telefonjáról, ez már rögtön 3 egyedi látogatásnak minősül, de azt talán bátran kijelenthetem, hogy több ezer ember olvassa kisebb-nagyobb rendszerességgel a FotóSarok Blogot. Istentarcsa* meg jó szokásotokat!

Köszöntem a figyelmet, és boldog szülinapot nekünk!

UI.: ha valami változtatást tartotok szükségesnek, jöhet kommentben!

*(Kerepestarcsa mellett van)

Szerző: Korecz Márk

Reklámfotózásban és vállalati fotózásban foglalkoztatott alkalmazott fotográfus, a FotóSarok Blog, továbbá az egyetlen stúdióvilágítással foglalkozó, hazai blog alapító szerzője.

Oszd meg ezt a posztot
  • Váriné Erzsó

    Boldog Születésnapot kívánok!:-)

  • Makoandris

    Köszönöm!

  • Peter Panczel

    Csak így tovább, még sok születésnapig!

  • Kisspalbarna

    ISTEN ELTESSEN SOKAIG! A blognag szunetmentes tapot Emkorecnek tovabbi sok erot, a fonokoknek pedig jo irodai borfotelt kivanok :)))

  • Kisspalbarna

    ui: lehetne egy kicsit jobban szeretni a nikont? :)))))))))