Túl vagyunk a 200. bejegyzésen

Hát ez a bejelentés úgy illett volna, hogy EZ a 200., de sajnos ez a statisztika elkerülte a figyelmemet. Sebaj, ez most a 204. :) Ajándéknak íme a TOP 20 cikk listája.

2011. október 11-én jelent meg az első cikk a FotóSarok Blogon. Egy vizuális szolgáltató központ bloggereként a célom akkor is és most is a fotós társadalom informálása, szórakoztatása és nem utolsó sorban oktató, vagy épp inspiráló jellegű tartalommal való ellátása. Hol alap, hol pedig haladó szinten, mert fontosnak tartom a mai napig, hogy kezdők és profibbak egyaránt szívesen olvassák a blogot. A reklámot tavaly október óta kerüljük, nem azt mondom, hogy szóba sem jöhet, de mint ahogy a rendszeres olvasók eddig is láthatták nagyon minimális és rendszerint szövegkörnyezetbe ágyazott linkeléssel ki is merül. Ezt szeretnénk tartani a jövőben is, szeretnénk független blog maradni. Banner egyáltalán nincs – mint láthatjátok – promo cikk pedig csak úgy kerül ki, ha az valóban hasznos, nem pedig szépen megfogalmazott ajnározás.

Így a 200. jubileumra állon itt egy lista, hogy melyek voltak a legnépszerűbb, legolvasottabb cikkek a FotóSarok Blogon 2011 októberétől máig. A listában nem szerepelnek linkkel az aktualitásokat közlő cikkek, mert az, hogy valaki lebukott egy 5D Mark III-at ábrázoló fotóval Afrikában, az ma – hogy sok magyar fotós ilyen géppel rohangál a táskájában – már annyira nem érdekes cikk, mint akkoriban, amikor még a típusát se tudtuk biztosan a paparazzo-fotón látható gépnek, de a hír hallatán többezren olvasták a cikket. Szóval alább a szelektív lista a legnépszerűbb cikkekkel:

 1. Mitől jobb a profi képe, mint a miénk?
 2. Miért ne hallgassunk az online fotókritikusokra?
 3. A kis japó lebukott az 5D Mark III-al
 4. Nagy rádiós vakukioldó útmutató
 5. Fotós 100 parancsolat némi kommenttel – 1. rész
 6. Nikon D800 bejelentés
 7. Kutyafotók víz alatt
 8. Bejelentette a Canon az 1Dx gépet
 9. Zajmentes képhez nem ISO100 a legjobb választás?
 10. Monitorok fotósoknak
 11. Mobilos alkalmazások fotósoknak
 12. Itt a fullframe-verő Fujifilm X-Pro 1
 13. Videószerda – A derítőlapok helyes használata
 14. Magic Lantern – Varázs-firmware Canonhoz
 15. Néhány érv, hogy miért nem dolgozhatnak a profi fotósok ingyen
 16. Gyújtótávolság portrézáshoz
 17. Videószerda – Nagysebességű fotózás vakuval
 18. Videószerda – Canon 5DIII vs. Nikon D800, amikor két blogger találkozik
 19. 101 Portréfotó tipp – 1. rész
 20. Őszintén a fotósiskolákról – 1. rész

Szerző: Korecz Márk

Reklámfotózásban és vállalati fotózásban foglalkoztatott alkalmazott fotográfus, a FotóSarok Blog, továbbá az egyetlen stúdióvilágítással foglalkozó, hazai blog alapító szerzője.

Oszd meg ezt a posztot